La revista digital de l’escola Frederic Mistral – Tècnic Eulàlia

Ha plogut, ha pedregat i hem pogut gaudir de l’arc de Sant Martí pintant el cel gris de Barcelona, però no és suficient, necessitem més aigua, més pluja i, també, més arcs de Sant Martí. La pluja no és quelcom que puguem controlar, no hi ha una aixeta als núvols que puguem obrir i tancar, però sí que hi ha moltes altres accions que podem dur a terme, tant a casa com a l’escola. Petites grans accions que poden marcar la diferència, que poden ajudar-nos a prendre consciència, a sumar, a no malbaratar l’aigua, a poder-ne estalviar tanta com sigui possible, per cuidar del nostre entorn, del nostre planeta. 

VOLEU SABER COM EVOLUCIONEN ELS XIMPANZÉS QUE TENIM APADRINATS?

En Kabi gaudeix molt jugant amb els pals i fent tombarelles.  Des de fa poc, pot anar a passejar amb altres ximpanzés a una zona pròxima al santuari de Tximpounga, que han netejat recentment i els amplia la zona de joc. Està plena de grans arbres amb lianes de les quals gaudeix molt, convertint-se gairebé en un trapezista. És el més actiu del grup, fa poc ha après a fer forats a terra amb els pals i els altres ximpanzés miren d’imitar-lo. Aquestes activitats són estimulants els hi serveixen d’aprenentatge per a la vida adulta.

Els ximpanzés tenen una alimentació molt variada: fulles, arrels, fruites i insectes. Un dels seus preferits són les termites. Han après a agafar-les amb uns pals, per imitació. Cada comunitat de ximpanzés té una tècnica diferent. Aquí pots veure l’Hiila amb un pal, en un termiter, disposada a fer-se unes “broquetes” de termites.

Si vols saber més sobre com ho fan, mira aquest vídeo