La revista digital de l’escola Frederic Mistral – Tècnic Eulàlia

ENHORABONA! HEM ACONSEGUIT L’APADRINAMENT D’UN nou XIMPANZÉ!

Moltes gràcies a tots els nens i nenes que heu portat mòbils i tauletes a l’escola per participar en el programa: “Mobilitza’t per la selva!”

Gràcies a la vostra participació aquest curs hem aconseguit reunir més de 30 dispositius, per la qual cosa, hem guanyat un nou apadrinament d’un ximpanzé de l’Institut Jane Godall. Els diners que es puguin obtenir de la reutilització i venda de les peces d’aquests telèfons serviran per donar aliment i cura als ximpanzés que estan al Centre de Recuperació de Ximpanzés de Tchimpounga (Congo).

Aquí us presentem els ximpanzés que els nens de segon de Primària, amb l’ajut dels nens de 6è, ja tenen apadrinats.

Kabi, rescatat dels caçadors furtius:

Durant una patrulla de rutina, un equip de guàrdies forestals va descobrir un campament de caçadors il·legals a Likouala, una zona fronterera al nord de la República del Congo. El campament estava situat al mig del bosc, ple de pells i parts de nombrosos animals assassinats i, també, hi van trobar una cria de ximpanzé lligada i terroritzada. Els caçadors van aconseguir fugir, però tota la seva “caça” va ser confiscada i el nadó ximpanzé va ser rescatat. El petit va ser nomenat Kabi en honor a Mokabi, un poble que es troba molt a prop del campament furtiu. 

Anzac, el petit ximpanzé d’un sol braç:

Anzac va patir molt des de petitona. Va perdre a la seva família i un bracet per culpa d’uns caçadors furtius. Ben aviat, però, va començar a recuperar-se i a ser un ximpanzé feliç. El fet que li manqui un braç no li impedeix jugar i divertir-se com tots els seus amics. 

Zezé, el valent:

Amb només quatre anys, Zezé va quedar orfe a causa dels caçadors furtius a Angola. L’havien ferit amb un matxet en intentar defensar la seva mare i, com a resultat, el petit ximpanzé va perdre el seu ull dret. Per això en diem Zezé, el valent.

Hiila, salvatge al Senegal:

Hiila i  Cheempo viuen feliços i en llibertat al Senegal. Cheempo no se separa de la seva mare, que li ensenya tot el necessari per a viure al bosc. Vols conèixer com és la vida de Hiila i el molt bufó Cheempo en llibertat? Descobreix-ho en aquest vídeo: https://youtu.be/uEbeXN-7Y2g

Vinga, animeu-vos, que estem a punt de reunir 30 dispositius més!

Esperem la vostra participació!

Agència Greens

LA MADUIXERA MÀGICA

La classe de les Maduixeres portem dies treballant tots junts per tal de crear un conte. Després de molt d’esforç, hem contactat

amb una mestra que en sap molt i la hem convidat a venir a la classe. Ella ens ha assessorat i ha fet algunes propostes de millora.

Us compartim el resultat final, esperem que us agradi.

Hem tastat les verdures de l’hort

Ja us hem explicat que hem estat tenint cura del nostre hort i l’altre dia vam poder collir algunes de les verdures que vam plantar i que hem estat cuidant: bròcoli, pastangues, cebes…

Les hem portades a la cuina perquè el Rafa les netegi bé i després les hem pogut tastar!! Estaven boníssimes!!!

Alumnat de 5 anys